woensdag 10 februari 2016

Fika - safraanbroodjes

Vandaag hadden we tijd om het tweede recept uit het Fika kookboek te proberen. Safraanbroodjes...
Voor het bakken zagen ze er alleszins al goed uit!






Het recept is nog makkelijker te maken dan de kaneelbroodjes. je hebt immers geen 'vulling' nodig. In het recept staat wel iets over vulling, maar eigenlijk is dat simpelweg smaak die je aan het basisrecept van de broodjes toevoegt.











 De broodjes zagen er heerlijk uit als ze de oven uitkwamen... Alleen de rozijntjes kwamen wat los. Maar dat is niet zo slecht voor manlief, die het niet zo voor rozijnen heeft. 












Ik heb alleszins al 3 grote fans, 4 als je mijzelf bijtelt :)




 Wij aten de broodjes met abricozenconfituur, wat boter en vanillesaus.
De vanillesaus is zo van die vanillepudding uit die je maakt van zo een zakje met melk en suiker, maar dan met 2 extra eitjes en een beetje vanillesuiker erbij.

Dat is ook wel wat nostalgie. Toen we klein waren kregen we een soort gevulde broodjes, naar een recept uit Oostenrijk. Dat werd ook altijd met vanillesaus geserveerd. Heerlijk!

































 En het resultaat is natuurlijk vingers aflikken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten