donderdag 14 maart 2013

brood

dinsdag 12 maart 2013

Er is een dik pak sneeuw gevallen vannacht. Voor de ramen op de vensterbank, op het (platte) dak en voor de deur ligt zo'n 20 cm sneeuw. Jammer genoeg is het niet echt weer om een hond door te jagen want het blijft sneeuwen.

Het is wel ydillisch en romantisch, maar ook koud en lastig. Online nieuwssites staan vol berichten over ellenlange files, treinen die niet rijden en afgeschaft zijn,... Ook facebook staat er vol van.

Mijn man is ziek en mijn schoonmama geraakt niet met haar auto uit de garage. Aangezien we zelf geen auto hebben en zweren bij fiets (met fietskar) en openbaar vervoer, zitten we op dit moment wel vast. De kindjes zouden eigenlijk naar de creche moeten, maar de fiets met dit weer is om accidenten vragen, het openbaar vervoer is als wachten op Godot, dus zit er niets anders op ze thuis te houden.

Blijkt ineens ook dat het brood op is. Geen brood meer! En David is ziek met een keelontsteking. Conclussie: het is onmogelijk om de kindjes naar de creche te doen, de kindjes bij David te laten, en dus eigenlijk voor mij om naar de winkel te gaan om brood.

Oplossing:
We maken er gewoon zelf.
Men neme een recept uit een kookboek met Joodse gerechten (van de reeks: 'Ik Kook'). Gelukkig heb ik heeeel veel kookboeken, maar zolang je ze gebruikt kan je dat nooit genoeg hebben.
Men volge het recept en men late de kenwood keukenrobot het zware (kneed)werk doen.
Men late het deeg rijzen
Men steekt het rauwe brood in de oven
Men warme het brood op
Men hale het uit de oven
Men ete het op.



Het resultaat mag er wezen. Het brood is erg lekker, erg zacht en huis- en hand gemaakt.
En Hannah is alleszins al voorstander. Mijn officiƫle voorproever heeft goedgekeurd:



En ook haar Bumba pyama heeft het goedgekeurd :-)


Voor David was er ook nog pudding en zo had iedereen iets!

Wat kan een late winterpiek toch veel huiselijkheid brengen! Dat om af te sluiten met een vrolijke noot!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten