zondag 24 maart 2013

Lazy weekend means family and food.

Een lui weekend betekent  familie en eten. Mijn man had vrijdag een dagje vrij. Hij werkt aan de universiteit en ze vieren altijd midden maart "dies natalis"! Dus lang weekend. Een dagje naar mijn ouders met een allen. Dag erna  koffietafel voor de 90ste verjaardag van een groottante van David. Heerlijk veel taart en daartussen een bavarois die erg veel op cheesecake leek.
's avonds thuis kwam dan de grand finale met een heerlijke zelfgemaakte risotto.

het recept heb ik uit het nieuwe delhaize magazine, alleen heb ik er wat aan toegevoegd.


RISOTTO met KOKOSMELK en SCAMPI
- nodig: 400 g risottorijst (arborio), 1 zakje diepvriesscampi (op voorhand ontdooien en pellen etc), 2 sjalotjes, fijngesnipperd, citroengraspasta (bij de kruiden te vinden, ongeveer 1 theelepel), 1 pepertje (ontdaan van pitjes en zaadlijstjes en fijngesnippert), visbouillon (zo'n 3/4 l, gewoon water met een bouillonblokje of 2), 2 brikjes kokosmelk (van 250ml), olijfolie, peper en zout en champignons (versneden)

- zorg dat de visbouillon warm is en doe er de citroengraspasta bij.
- fruit de sjalot en de peper in de olijfolie in een grote pan
- voeg de rijst toe
- laat 2 minuutjes bakken al roerend
- voeg een pollepel bouillon toe (al roerend) en voeg pas de volgende scheut bouillon toe als de vorige portie vocht opgenomen is door de rijst...
- voeg steeds bouillon toe tot alle vocht op is. (en je merkt dat de rijst zo min of meer voldoende gaar is
- laat nog een paar minuten verder koken
- doe de kokosmelk in de pan, samen met de champignons.
- laat de champignons even gaar worden
- voeg de scampi's toe
- laat nog 5 minuutjes sudderen tot de scampi's gaar zijn

en daar kan je dan een tripel karmeliet bij drinken. Volgens mijn man een heel goede combinatie.

 En de dag erna doe je de restjes bij de portie die je voor de oudste dochter hebt klaar gezet en warm je dat samen op en heb je een fantastisch familiemoment. Mama-Hannah-diner :)

Dit recept is fantastisch, want het zit vol smaak maar lukt nog perfect om ook te serveren aan een kindje van 18 maand.

Ik kan echter niemand garanderen dat ieder kind dit zal lusten. (al denk ik wel dat het smaken zijn die velen zullen kunnen bekoren) Mijn oudste dochter lust immers ALLES van eten. Er is weinig dat ze niet lust. En bijgevolg is ze niet altijd een goede referentie. Mijn jongste dochter daarentegen (die fijne pasta kreeg met groentenpap-saus) lust niet zo veel. De pasta wou ze niet want er zaten 'brokken' in. Uiteindelijk hebben we een andere pot groentjes gewarmd die fijngekookt en gemixt waren en dat ging er wel in. Lore is een stuk kieskeuriger dan Hannah. 
 
En om het weekend vol familie-dingen compleet te maken is het daarna tijd voor strijk en 'Njam'. 

's Middags nog eens naar het zwembad! Voor Lore de eerste keer. Voor Hannah de eerste keer dat ze zonder zwemband ging zwemmen. Lore vond het fantastisch. Ze was zo enthousiasch dat ze helemaal moe was nadien. Ze viel al in het paskot in slaap op zo'n zwemband voor baby's. Ze slaapt ondertussen 2 u en is nog niet wakker :)


Voor jullie ook een heerlijk sneeuwig lente-weekend :-)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten