Eigenlijk basicly easy-food .
Hoe?
Het warme 'slaatje'
Je neemt groenten die je nog in huis hebt (hier: een rode ajuin, paar paprika's, erwtjes en wortelkes uit blik, mais uit blik en sojascheuten uit blik). je bakt ze in de pan (in volgorde van: moet lang koken - naar: moet korter koken). je doet er een bouillonblokje/bouillonketeltje bij, wat peper en zout en eventueel andere kruiden waar je van houdt. en het warme slaatje is klaar.
de ovenschotel:
gehaktlaag (met veel lekkere kruiden, zoals je ze graag hebt)
een laagje aardappel in dunne plakjes, een laag room/melk (50/50, of als je het graag wat zwaarder hebt enkel room), nog es peper, zout en nootmuskaat, en een laagje geraspte kaas
nog een laagje aardappelplakjes, nog es room/melk/kruiden/kaas
etc
tot de aardappelen op zijn (hier waren het maar 2 en 3 lagen, verdeeld over 2 schotels (extra voor morgen)
eindigen met extra kaas en zien dat de aardappen zo ongeveer onder de room/melk staan (zoals bij gratin of dauphinois pattatjes)
45 minuutjes in oven van ongeveer 180 g
en smullen maar!
dit is een home made, ter plekke geïmproviseerd recept. Het was super geslaagd!
ps. ik hou wel zo van die totaal niet goed belichtte foto's ;)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten