vrijdag 21 februari 2014

dino-rokje

Elke keer je op vrijdag alleen thuis bent en denkt: aha, vrijdag, films op tv, zenden ze de meest stomme films uit. En is het op vrijdag voetbal op tv, dan zenden ze goeie films uit :) Soit. Vandaag was er dus voetbal op tv, en dus was het of meekijken, of iets anders gaan doen.

Dochterlief (Hannah) houdt van rokjes en prinsessen, en ze houdt van dino's. Maar vind maar eens zwierige rokjes met dino's in de winkel... NIET dus :)

Stofje meegebracht van stoffenspektakel dat niet te donker is, en ermee aan de slag gegaan :)

De eerste keer dat ik voor een cirkelrok ging. even snel haar omtrek genomen, straal en diameter berekend, de hoogte van haar dij gemeten,... en dan op de stof twee cirkels tekenen. de binnenste iets ruimer dan de diameter van haar omtrekcirkel, en dan daar nog es de dij-afstand bij... (neem niet TEVEEL extra voor de binnenste straal, want ik bleek plots met wel een erg groot gat te zitten, maar het viel uiteindelijk wel goed).
Daarna de zoom onderaan de rok (buitenste cirkel) omgespeld en gestikt. En daarna de binnenste cirkel omgespeld en gestikt. Hier heb ik eerst een sneetje gemaakt en dat een klein beetje gezigzagd, om te 'verstevigen' en daarna omgespeld. uiteraard was het even zoeken met het feit dat de binnencirkel uiteraard kleiner is, en bij katoen 'rekt' dat dus niet echt :) Maar door de rekker die er door zit en dat dit dan al heel wat rimpelt, zie je de gestikte plooitjes niet echt :)
Een rekker genomen die iets langer was dan de omtrek van Hannah's middel, er door gestoken, en dan iets korter vastgeknoopt. Nog niet met een dubbele knoop, dan kan ik het met model even aanpassen als het niet goed is.

Nu spannend afwachten hoe ze het gaat vinden! En morgen foto's trekken.

Daarna een cirkelrok voor Lore.
en nog een paar baby-cadeau's op het lijstje :)


update:
Het rokje lag deze nacht op Hannah haar kast te wachten tot ze het zou zien als ze wakker was. Het eerste wat ik vanmorgen hoorde van Hannah was: 'Oh, waauw, een rokje!' 'Wat staat er op het rokje, Hannah?' 'Oh, waauw, dino's! Waar is papa? Kijk papa! een rokje met dino's!'

bijgevolg werd het: snel snel een t-shirt en broekkousen zoeken die er bij passen, want dat rokje moest direct aan :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten