zaterdag 15 februari 2014

slaapzak, deel 1

School is opnieuw begonnen. Dat betekend heel veel schoolwerk, heel veel huiswerk, en regelmatig de vrije tijd inruilen voor les. Niet dat we het niet graag doen. Het zijn interessante lessen, en ik krijg er op het einde van de rit lesbevoegdheid mee. Maar zo'n lerarenopleiding in het volwassenenonderwijs vraagt toch heel wat engagement gedurende het schooljaar, en niet enkel, zoals ooit lang geleden (zo lijkt het) op bepaalde momenten, aan de unief.
soit. Weekdagen zijn dus nu uitgesloten voor grote creatieve projecten. Kleine dingetjes, maar slechts om 's avonds even op adem te komen.
bv:
Mijn sjaal verder haken, zodat ik em misschien nog kan gebruiken tijdens de laatste koude dagen.
een letterslinger maken voor nummertje drie. Hannah en Lore kregen allebei een letterslinger/naamslinger. Nummertje drie krijgt er ook 1. De letters zijn af, nu nog op een slinger hangen. 
Hannah haar slinger (ik ga nog niet verklappen wat de naam is van nummer 3... Daarvoor loopt onze pronostiek nog :)
Hannah en Lore zijn aan het einde van de zomer geboren en konden in het begin (dus zo de eerste 6 maand) toch redelijk dikke warme slaapzakjes gebruiken. Maar nummer drie wordt geboren einde van de winter, begin van de lente, dus zal de eerste periode van haar leven eerder dunnere slaapzakjes kunnen gebruiken. Afin, niet dat het in Belgie niet koud kan zijn, in de zomer, maar tis een periode dat de kans op warmere nachten er toch al eens in zit. Dus maak ik op basis van een ander slaapzakje, een dunner, lichter model.
Deze avond al veel geprutst en veel gefoefeld om de vorm er goed in te krijgen. Morgen naar het stoffenspektakel in Brussel om een rits, en om wat extra's :) Daar kijken we ook naar uit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten